Som følge af de senere års stigning i psykisk mistrivsel blandt unge, er projekt ”Udvikling af forebyggende, kommunale tilbud til psykisk sårbare unge” iværksat af Socialstyrelsen.
Formålet med initiativet er at kvalificere og modne kommuner og jobcentre til et forebyggende kommunalt tilbud målrettet psykisk sårbare unge i alderen 13-25 år.
Projektet har en varighed af 3 år – fra 2019 – 2022.
Målgruppen er psykisk sårbare unge i alderen 13-25 år, der kan have gavn af et forebyggende tilbud. De unge i målgruppen forventes at udvise konkrete tegn på psykisk sårbarhed som baggrund for at modtage hjælp i det forebyggende tilbud. Unge med psykiatriske diagnoser og problemstillinger, som enten modtager eller afventer behandling i psykiatrien, er ikke omfattet af målgruppen.
Baggrund for projektet er, at der i de senere år, i flere undersøgelser er påvist en markant stigning i antallet af børn og unge med psykiske problemer. Tal fra Den Nationale Sundhedsprofil viser, at næsten hver fjerde unge kvinde mellem 16 og 24 år (23,8 pct.) har det mentalt dårligt, hvilket svarer til en stigning på 50 pct. siden 2010.
Målet er at reducere antallet af unge med psykiske problemer og bidrage til, at psykisk sårbare unge modtager hjælp på den mindst indgribende måde og i et sammenhængende forløb med henblik på, at de bevarer tilknytningen til hverdagslivet med skole, fritidsinteresser, familie, uddannelse og arbejde.
Jeres kommune kan også ansøge om midler til projektet via Socialstyrelsens hjemmeside.